Intr-un fel sau altul, toti purtam ochelari

Wednesday, January 14, 2009

Apel la culturalizare prin twitter

Organizez in aceasta saptamana o serie de focus-grupuri pe care le si moderez cu tineri si sunt uimit de, cel putin aparenta, sete de cultura, de valori adevarate, de personaje role-models a acestora. Reiese clar presiunea sociala pe care o resimt si disconfortul creat de o realitate/societate perceputa de acestia ca fiind superficiala, egocentrista, ipocrita, in fine, numai de rau.
Tinerii, sau cel putin o parte din ei, cauta altceva si se pare ca gasesc cu greu un contrabalans la stricaciunea si platitudinea pe care o descriu cand vorbesc de societate.

M-au tot macinat toate aceste ganduri negre si resemnarea acelora care ar trebui sa aiba la cei 20-23 de ani ai lor sete de a trai si sentimentul ca au puterea de a misca muntii din loc...

In acest context gri si "jucandu-ma" pe internet, mai precis twitter, m-a "lovit" o idee: un cont de twitter care sa promoveze cultura adevarata - carti, muzici, evenimente,date despre scriitori/ganditori valorosi, - cati dintre voi stiu de Oana Orlea ?

Daca acest cont ar fi alvreunei organizatii care deja promoveaza activ cultura, cu atat mai bine.

Eu unul m-as baga sa creez contul asta si sa il cedez unui organism care sa il populeze cu update-uri de valoare...



De ce twitter?
Pentru ca:
  • are viteza de propagare in timp real.
  • e foarte la indemana si poti forma o comunitate activa in jurul lui
  • aici scrii putin si asta eu zic ca e un lucru f bun
  • se ofera o alternativa interesanta nimicurilor scrise zilnic
  • twitter-ul pare populat de oameni valorosi care pot la randul lor sa recomande carti/evenimete de valoare
Asta ar fi - in cazul fericit - primul pas spre a adauga un pic de culoare viitorului care pare foarte tern si fara mari sperante pentru tinerii de azi.

Ei merita ceva mai bun.

No comments: